NOTÍCIES

La marciana a l’Alternativa Teatre

Posted by on 17:20 in actuació, General | 0 comments

La marciana a l’Alternativa Teatre

El diumenge passat, 15 de març, vam estar a l’Alternativa Teatre a Sabadell.  Ens van acollir la mar de bé i vam disfrutar molt!

Aquí en teniu una foto de mostra.

 

La rateta que escombrava el seu planeta

Posted by on 22:44 in actuació, General | 0 comments

Hola a tothom,

us deixem una joia gravada a la última actuació de la marciana a la sala Porta 4.

Esperem que la disfruteu!

 

La marciana continua a Porta 4

Posted by on 20:40 in actuació, General | 0 comments

La marciana continua a Porta 4

Atenció terrícoles! La Marciana Companyia està fent un viatge terrestre de llarga durada. La Sala Porta 4, un espai teatral en plena ebullició, ha acollit els marcians del planeta Capgirat i tots els diumenges de febrer a les 12 h del matí engeguen motors per fer sonar les seves originals històries. Així, els habitants barcelonins poden comprovar, amb tots els sentits, que hi ha molta vida més enllà de la Terra.

La primera actuació (el dia 1 de febrer) va ser tota una festa: la música en directe omplia tots els racons del teatre, els focus de colors donaven una atmosfera ben màgica i les narracions desfilaven amb fluïdesa entre les rialles del públic. Alguns menuts van sortir a ballar un vals, un blues i fins i tot un tango amb l’alienígena Silviroide i, en acabar, van poder tafanejar l’equipatge dels peculiars artistes: olleres estranyes, un megàfon, una estrella fugaç, un patinet lluminós i alguns titelles.

El diumenge següent va funcionar el boca-orella i el públic de Gràcia va agafar bitllet per viatjar a Mart, Júpiter, Plutó i Venus de la mà d’aquests amics marcians que ja porten molt rodatge. Efectivament, els cinquanta minuts que dura l’actuació van passar volant. A primera fila els petits no parpellejaven i ens va agradar sentir, després de l’actuació, com van disfrutar també els adults.

Moltes gràcies persones i personetes de la Terra per la vostra càlida acollida.

Els que encara no heu pogut venir no us preocupeu: podreu gaudir d’aquest espectacle que és un bombó dos diumenges més.

Salut i antenes!

Febrer al teatre Porta4

Posted by on 16:35 in actuació, General | 0 comments

Febrer al teatre Porta4

Hola terrícoles!

conscients que  fa massa temps que no ens veieu les antenes hem decidit tornar a l’acció amb la nostra gira interplanetària!

Així doncs ha arribat l’hora de treure la pols als vostres plats voladors i acostar-vos a la bonica Vila de Gràcia.  Durant aquest mes de febrer ens podreu veure al teatre Porta4, una petita sala situada al carrer Esglèsia 4-6 (local 6) al costat de la plaça de la Virreina.

Allí estarem tots els diumenges de febrer, a les 12:00 h, preparats per explicar-vos contes d’arreu de les galàxies.

Per saber-ne més aquí teniu l’enllaç: porta4.cat/web/2014/12/de-capgirat-a-la-terra

Una abraçada ben marciana!

 

La crònica a l’escola Miquel Bleach

Posted by on 18:20 in actuació, General | 0 comments

La crònica a l’escola Miquel Bleach

Avui, dia 11 d’abril del 2014, el coet de La Marciana Companyia ha portat l’alegria de Capgirat al barri d’Hostafrancs, a Barcelona.

Aquesta vegada, aprofitant el bon temps primaveral, ha fet una actuació a l’aire lliure per tots els alumnes de l’escola Miquel Bleach. Enguany, aquest Centre d’Educació Infantil i Primària ha estat guardonat amb la Medalla d’Honor de Barcelona pel seu treball quotidià de la convivència en la diversitat. Per aquest motiu han decidit celebrar-ho amb una companyia de contes musicats que fomenta valors com el respecte, la tolerància i la solidaritat.

La plaça Joan Pelegrí s’ha omplert de gom a gom i l’alumnat, majoritàriament d’orígen immigrat, ha estat sumament participatiu. Fins i tot els alumnes recentment nouvinguts i, per tant, amb dificultats per entendre el català, han seguit l’actuació amb entusiasme, la qual cosa fa evident que la música és un llenguatge universal i que la presència de titelles i objectes galàctics fan que l’espectacle sigui, a més, absolutament visual.

Tan la narració com la banda sonora han contagiat les bones vibracions també als més grans: professors, pares i mares d’alumnes que han volgut afegir-se a la gresca. De fet els contes de La Marciana tenen apunts irònics que els adults no passen per alt i la música, a vegades poètica i sovint trepidant, també fa moure l’esquelet, com hem pogut comprovar, als terrícoles d’edat avançada.

Amb tot, ens ha satisfet adonar-nos una vegada més que la nostra Companyia, allà on va, ofereix una càpsula de tendresa, ritme i sentit de l’humor que funciona al cent per cent. Una bona mostra d’això ha estat la cloenda: els espectadors ens han fet repetir amb molt de gust la rumba final mentre cantàvem i ballàvem tot fent un tren per la plaça. Igual que els nens i nenes darrera el flautista d’Hamelín, semblava que volguéssin acompanyar-nos a la penúltima galàxia. Potser caldrà que fem més gran el coet per seguir la festa més enllà de la Via Làctea.

Moltes gràcies, públic acollidor, per convertir el darrer aterratge en tot un èxit!

BIBIOTECA DE BARBERÀ DEL VALLÈS

Posted by on 17:51 in actuació, General | 0 comments

BIBIOTECA DE BARBERÀ DEL VALLÈS

El passat dissabte 26 de gener a les 12 h del matí La Marciana Companyia va aterrar a la Biblioteca de Barberà del Vallès i va aparcar el coet en una sala que es va omplir de gom a gom. Aquesta va ser la darrera parada de la gira interplanetària que està portant a terme la companyia de contes musicats procedent de la penúltima galàxia.

Un cop més la missió espacial dels tres membres del Planeta Capgirat va ser acomplerta:  van explicar contes de diferents planetes del sistema solar i més enllà, i van arrencar somriures als cinquanta terrícoles grans i petits que ocupaven l’aforament de la sala.

Arnau Supernova a la guitarra i David Voyager al saxo elèctric van posar música als cinc contes que explicava la Silviroide, unes narracions que els nens reconeixien fàcilment pel fet que parteixen de contes tan populars com “Les set cabretes” o “La rateta presumida”. En aquest cas, però, els personatges es desplaçaven en naus galàctiques i patinets lluminosos i, a més, estaven desproveïts de la crueltat que acostumen a tenir els contes tradicionals. Ben al contrari, els protagonistes que desfilaven per l’escenari eren tendres, inofensius i solidaris com el llop sentimental, incapaç de fer mal a ningú.

Els assistents a l’espectacle també van poder gaudir dels titelles que van omplir de color el decorat: peixos de totes les mides, soldadets pacifistes, avions ultrasònics, una lluna plena i una estrella fugaç. Fins i tot una petita espectadora es va atrevir a trepitjar l’escenari per disfressar-se de Superventafocs i va interpretar amb èxit el paper de superheroïna de l’espai.

La festa va acabar amb tot el públic dempeus cantant i ballant una rumba que contagia el bon humor i les ganes de superar qualsevol obstacle.

“Si tot va capgirat, mou les antenes”. Això cantava el públic mentre abandonava la sala, després de despedir els tres artistes marcians amb un fort aplaudiment.

Gràcies Barberà per la càlida acollida. Esperem tornar ben aviat!

15 de juny a la Biblioteca de Can Puiggener

Posted by on 18:35 in actuació, General | 0 comments

Hola a tots els terrícoles!

La Marciana Companyia torna a presentar l’espectacle “De capgirat a la terra“.

Aquesta vegada la nostra peculiar nau espacial anirà a parar en un lloc més recollit i acollidor: la Biblioteca de Can Puiggener de Sabadell. L’espectacle galàctic es produirà durant el matí del dissabte 15 de juny. Encara no sabem l’horari exacte de l’aterratge  però així que ens arribin les coordenades us ho farem saber.

Una abraçada ben marciana!

Fantàstica acollida a l’escola la Trama

Posted by on 10:11 in actuació, General | 0 comments

Fantàstica acollida a l’escola la Trama

Més de 270 nens i nenes de l’escola la Trama gaudeixen de l’espectacle “De Capgirat a la Terra” el dia de Sant Jordi. Què millor per celebrar la diada que escoltar uns contes musicats ben trastocats?

Aquesta vegada els components de la Marciana Companyia, de gira interplanetària, realitzen l’actuació a l’aire lliure, al poliesportiu Can Marcet de Sabadell.

Els terrícoles que hi acudeixen, d’edats compreses entre els 3 i els 10 anys, participen activament en les narracions i alguns espectadors, els més desvergonyits, surten a l’escenari per ballar amb la rateta que escombrava el seu planeta, per posar-se a la pell de personatges com la Superventafocs i per volar sobre una estrella fugaç molt particular. Amb tot, el que comença com una sessió de contes més o menys convencional acaba per convertir-se en una festa on tot el públic, dempeus, canta i balla la rumba “Que no t’aixafin la festa”.

El resultat és, una vegada més, un èxit en majúscules.

Per Sant Jordi La Marciana a l’escola La Trama

Posted by on 11:05 in actuació, General | 0 comments

Per Sant Jordi La Marciana a l’escola La Trama

Arriba Sant Jordi, festa literària per excel·lència, i La Marciana Companyia no es podia quedar de braços plegats!

Així doncs aquest 23 d’Abril tornarem a pujar als escenaris per presentar l’espectacle “De capgirat a la Terra“.  Un espectacle amb uns marcians ben espacials que exlicaran contes galàctics i tocaran músiques extraterrestres.

L’actuació serà per tots els nens i nenes de l’escola La Trama de Sabadell i es farà a Can Marcet durant el matí de Sant Jordi.

Us hi esperem a tots i totes!

 

l’estrena: tot un èxit

Posted by on 20:57 in actuació, General | 0 comments

Aquí teniu uns quants moments de la presentació de l’espectacle De capgirat a la terra.

El passat dia 4 de febrer vam estrenar el nou espectacle al Centre Cívic de Torreu Romeu, per als alumnes de l’escola Joan Montllor. Va ser una experiència magnífica i com podeu veure en el vídeo els nens i nens s’ho van passar la mar de bé!