La crònica a l’escola Miquel Bleach

Posted by on abril 20, 2014 in actuació, General | 0 comments

La crònica a l’escola Miquel Bleach

Avui, dia 11 d’abril del 2014, el coet de La Marciana Companyia ha portat l’alegria de Capgirat al barri d’Hostafrancs, a Barcelona.

Aquesta vegada, aprofitant el bon temps primaveral, ha fet una actuació a l’aire lliure per tots els alumnes de l’escola Miquel Bleach. Enguany, aquest Centre d’Educació Infantil i Primària ha estat guardonat amb la Medalla d’Honor de Barcelona pel seu treball quotidià de la convivència en la diversitat. Per aquest motiu han decidit celebrar-ho amb una companyia de contes musicats que fomenta valors com el respecte, la tolerància i la solidaritat.

La plaça Joan Pelegrí s’ha omplert de gom a gom i l’alumnat, majoritàriament d’orígen immigrat, ha estat sumament participatiu. Fins i tot els alumnes recentment nouvinguts i, per tant, amb dificultats per entendre el català, han seguit l’actuació amb entusiasme, la qual cosa fa evident que la música és un llenguatge universal i que la presència de titelles i objectes galàctics fan que l’espectacle sigui, a més, absolutament visual.

Tan la narració com la banda sonora han contagiat les bones vibracions també als més grans: professors, pares i mares d’alumnes que han volgut afegir-se a la gresca. De fet els contes de La Marciana tenen apunts irònics que els adults no passen per alt i la música, a vegades poètica i sovint trepidant, també fa moure l’esquelet, com hem pogut comprovar, als terrícoles d’edat avançada.

Amb tot, ens ha satisfet adonar-nos una vegada més que la nostra Companyia, allà on va, ofereix una càpsula de tendresa, ritme i sentit de l’humor que funciona al cent per cent. Una bona mostra d’això ha estat la cloenda: els espectadors ens han fet repetir amb molt de gust la rumba final mentre cantàvem i ballàvem tot fent un tren per la plaça. Igual que els nens i nenes darrera el flautista d’Hamelín, semblava que volguéssin acompanyar-nos a la penúltima galàxia. Potser caldrà que fem més gran el coet per seguir la festa més enllà de la Via Làctea.

Moltes gràcies, públic acollidor, per convertir el darrer aterratge en tot un èxit!

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>