VA DE BROSSA

“Les coses importants s’aprenen, no s’’ensenyen”


Així comença vA de BrossA, una peça deliciosa amb aires de cabaret que explora el particular món del poeta Joan Brossa, la seva mirada imaginativa, punyent i carregada de sentit de l’humor.
L’espectacle és una aventura musical i visual teixida amb poemes que es diuen i es reben amb els cinc sentits i que, darrera l’aparença d’un joc, signifiquen tota una declaració de principis. Una fórmula ideal per escoltar bona música i per submergir-se en l’univers d’un artista excepcional.

Enguany i amb motiu del centenari del naixement de Joan Brossa, La Marciana estrena un nou muntatge en el qual canvia els relats per la poesia i l’imaginari d’aquest artista.

vA de BrossA neix d’un rigorós treball d’immersió en la figura interdisciplinaria del poeta visual.
En aquesta ocasió, La Marciana confecciona un espectacle a partir d’una acurada tria de poemes que, lluny de ser un recital convencional, representa un joc per desplegar l’univers del poeta. Així, a vA de BrossA el públic s’apropa a la poesia a través d’ombres xineses, la màgia, escales que fan música, putxinel·lis, “fregolisme” i fins i tot un concert amb una màquina d’escriure o una dansa de lletres. I no només s’hi apropa sinó que s’hi fica de cap al llarg de l’espectacle quan es demana la seva col·laboració per dir un poema a partir d’imatges o bé a l’hora de cantar una cançó final.
En aquest darrer espectacle La Marciana combina músiques pròpies, composades a mida per cada escena, amb versions de grans mestres de la música. Ens acompanyarà la música de Wagner i Brahms, de la qual Brossa era un gran enamorat, però també d’altres com Satie, Mozart i fins i tot Henry Mancini.
El resultat és un viatge a estones poètic, a moments delirant, en què la comicitat és recurrent i on no falta cap ingredient per entendre el fascinant món de Brossa.

Dossier Fitxa tècnica Fotos